Søndag, 21 oktober 2018
Husets historie Udskriv Email

I en menneskealder har der ligget hus på øen og er gået i arv gennem 2 generationer. Det oprindelige hus brændte i slutningen af 90’erne. Nogle tyskere havde lejet huset og havde øjensynligt glemt at lukke pejsen, da de forlod huset, for timer senere var huset nedbrændt! Ejendommen blev genopført i 1998.

Ejeren satte tre krav til entreprenøren, da huset skulle bygges:

  • Placeringen af det nye hus skulle være samme sted som før – dvs. 1½ meter fra vandkanten
  • Der måtte ikke blive gået på kompromis med kvaliteten
  • Huset skulle bygges som et svensk hus med respekt for svensk byggestil og tradition

Resultatet synes at tale for sig selv!

I 2007 beslutter ejeren, Torsten Nilsson, at sætte familiens ejendom til salg. I efteråret finder vi ejendommen på internettet og beslutter at se nærmere på den - som 1 ud af 9 andre potentielle ejendommen. Men da vi først havde set huset, stod det os fuldstændigt klart, at her var noget helt unikt, og at ingen af de ellers smukke huse ville have en chance. Den 21. december blev det en realitet - huset blev vores !

Lige så dejlig som huset var og lige så fantastisk huset lå, lige så rædselsfuld var huset indrettet, da vi overtog det! Sjældent havde vi set SÅ meget svensk/kinesisk "plastique fantastique" i form af bl.a. bunker af kunstige blomster, skrækkelige lamper i alle afskygninger og mærkelige skilte..... Men heldigvis er smag forskellig og heldigvis kunne et hav af sorte skraldesække og adskillige ture til genbrugsstationen afhjælpe problemet!