Søndag, 21 oktober 2018
Thehuset i skoven Udskriv Email

Nord for Markaryd, ligger et lille, unikt Thehus, der med sine 125 forsekllige slags the, har noget for enhver smag. Thehuset er drevet af et dansk par, Karin og Svend Jespersen. Da det for et par år siden blev etableret, var der ikke mange der gav huset mange chancer for at overleve, men i dag er stedet velbesøgt - og når du har været der, ved du hvorfor!!!

Selve huset ligger smukt og hyggeligt i en lysning i skoven.

Udover at kunne få en kop the efter netop din smag - uanset om det er frugt / blomster / krydder / earl grey / grønne / urte / neutrale / kinesiske / indiske / ceylon / nepalesiske / kenyansk / russisk / argentinsk the - kan du også få kager (fantastisk chokolade- og gulerodskage), tærter, æbleskiver m.v. Har du børnene med (eller har du en barnlig sjæl), kan de også tilbyde en skøn kop chokolade, lavet af valrhona chokolade og flødeskum på toppen.

Men snak med dem om, hvilken smagsoplevelse du søger - de ved VIRKELIG hvad de taler om og de tager sig rigtig god til at hjælpe!

I weekenden tilbyder de brunch fra 11 - 14 - i sommermånederne kan man få brunch hver dag. Brunch tallerknen (august 2009) består af hjemmebagt tærte (med valgfrit fyld af skinke, grønsager, laks eller krabbe), salat, en hjemmelavet leverpostej med bacon og champignon, syltetøj, brie / blåskimmelost / skæreost, boller, kiks og rugbrød, valgfri juice/sodavand og kaffe eller the. Til dessert kan man vælge mellem chokolademuffin eller æbleskiver.

Udover at kunne nyde en kop the på stedet, kan du også købe de forskellige theer med hjem til priser fra 24 SEK til 160 SEK pr. 100 gram samt en hel del ting til hjemmet, så som service, servietter, duge og naturligvis rigtig meget som har med the at gøre! Personligt kunne vi også godt have tænkt os nogle lokale kunstnere og deres håndværk fremfor mere masseproducerede ting, men det er jo smag og behag - og det er helt klart muligt at finde en ting eller to i butikken udover deres fantastiske the udvalg.

Stedet fik tildelt den svenske pris "Årets Thested" i 2008

Adressen er:
Stockhult 4286, Markaryd
Tel: (+46) 0433-420 44

Åbningstiderne er:
15/6 -15/8:
Mandag - tirsdag: Lukket
Onsdag - søndag: 11 - 18

16/8 - 14/6:
Mandag - tirsdag: Lukket
Onsdag - søndag: 11 - 17
Lukket hele januar

Besøg også deres hjemmeside: http://www.stockhultgardenstebod.com
(Vælger du den svenske hjemmeside, kan du også se deres menu i caféen)


Se hvor de ligger her ->En hurtig vejbeskrivelse: Kommer du fra Markaryd, så kør op til vej 117 mod Halmstad. Efter 3 km drejer du til højre mod Råstorp. Følg den vej ca 7 km og så ser du deres skilt, der viser til højre mod Teboden og Stockhult - 1 km.